Κορίνθιανς, Corinthians
Νέα
Βραζιλία

Μπραζιλεϊράο: Τα 20 κορυφαία ματς

Με αφορμή την έναρξη του Μπραζιλεϊράο 2020 το Globoesporte έκανε ένα αφιέρωμα στα 20 κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης. Το futbolatino.gr θα αναδείξει αυτές τις αναμετρήσεις, θέλοντας να φέρει τους αναγνώστες του πιο κοντά στο συναρπαστικό κόσμο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Νο13: Σάο Πάολο - Κορίνθιανς 2-3 (ημιτελικός 1999)

Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 η Σάο Πάολο του Τέλε Σαντάνα είχε εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και την αποτελεσματικότητα που τη διέκρινε, κατακτώντας αρκετούς σημαντικούς τίτλους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Λιγότερο πετυχημένο ήταν το διάστημα μετά το 1996, ωστόσο η επιστροφή του Ραΐ, του αγαπημένου ποδοσφαιριστή των οπαδών της «τρικολόρ παουλίστα», το 1998 και η παρουσία παικτών όπως ο γκολκίπερ Ροτζέριο Σένι και ο επιθετικός Μαρσελίνιο Παραΐμπα είχαν γεμίσει αισιοδοξία, όλους όσοι σχετίζονταν με το κλαμπ. Την ίδια εποχή, η Κορίνθιανς, παραδοσιακή αντίπαλος της Σάο Πάολο, ήταν η κάτοχος του Μπραζιλεϊράο και διεκδικούσε ένα δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Στην «τιμάο» (Κορίνθιανς) εκείνης της χρονιάς αγωνιζόντουσαν ο σπουδαίος τερματοφύλακας Ντίντα, ο αμυντικός χαφ Βαμπέτα, οι μέσοι Ρικαρντίνιο και Μαρσελίνιο Καριόκα και ο επιθετικός Λουϊζάο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην ημιτελική φάση του Μπραζιλεϊράο Α’ 1999, με το πρώτο ματς να γίνεται στο «Μορουμπί», έδρα της Σάο Πάολο.

Στο 23ο λεπτό ο Νενέ με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα ο Ραΐ με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε λίγο, αφού στο 31’ ο Ρικαρντίνιο με πλασέ εντός της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-2. Στο 44’ ο Εντμίλσον με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οκτώ λεπτά έπειτα από την έναρξη της επανάληψης η Κορίνθιανς πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα στο σκορ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρσελίνιο Καριόκα. Η συνέχεια είχε ως πρωταγωνιστές το δίδυμο Ραΐ - Ντίντα. Η Σάο Πάολο κέρδισε πέναλτι στο 61’, με τον Ραΐ να εκτελεί και τον Ντίντα να αποκρούει. Στο 90’+1 νέα ευκαιρία από την άσπρη βούλα για τους γηπεδούχους, με τον Ραΐ εκ νέου εκτελεστή και τον Ντίντα και πάλι να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει, διατηρώντας το 2-3 υπέρ της ομάδας του! Η Κορίνθιανς επικράτησε και στη ρεβάνς με 2-1, ενώ κατέκτησε το Μπραζιλεϊράο Α’ 1999 εις βάρος της Ατλέτικο Μινέιρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ: Ροτζέριο Σένι - Ουΐλσον, Νεμ (Κάρλος Μιγκέλ), Παυλάο - Ζορζίνιο, Εντμιλσον, Φαμπιάνο (Ζάκες), Ραΐ, Φάμπιο Αουρέλιο - Φράνσα, Μαρσελίνιο Παραΐμπα

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ: Ντίντα (Μαουρίσιο) - Ιντιο, Νενέ, Μάρσιο Κόστα, Κλέμπερ - Ρινκόν, Βαμπέτα, Ρικαρντίνιο (Εντου), Μαρσελίνιο - Εντίλσον, Λουϊζάο (Ντινέι)

  • Σάο Πάολο - Κορίνθιανς, São Paulo - Corinthians
    Σάο Πάολο - Κορίνθιανς, São Paulo - Corinthians
  • Σάο Πάολο - Κορίνθιανς, São Paulo - Corinthians
    Σάο Πάολο - Κορίνθιανς, São Paulo - Corinthians