Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, River Plate (Montevideo)

Το ντέρμπι η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο

Φωτογραφία

https://www.tenfield.com.uy/

Κύριες Ομάδες

Ουρουγουάη

Νίκητρια στο «Clásico del Prado» αναδείχθηκε η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο.

Πρόκειται, για το ντέρμπι των ομάδων που εδρεύουν στο προάστιο Πράδο του Μοντεβιδέο και είναι η Ουόντερερς, η Ρίβερ Πλέιτ και η Μπέλα Βίστα. Στην προκειμένη περίπτωση, για τη 10η αγωνιστική στο Τορνέο Απερτούρα 2020 της Ουρουγουάης, η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε 2-0 της Μοντεβιδέο Ουόντερερς. Για τους «ερυθρόλευκους» (Ρίβερ Πλέιτ) αυτή ήταν η πρώτη νίκη έπειτα από 4 αγωνιστικές και τους έφερε στην 11η θέση με 10 βαθμούς. Οι «μποέμιος» από την άλλη, παρά την ήττα, παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης με 19 πόντους, αλλά έχουν για «παρέα» τις Ρεντίστας και Νασιονάλ. Να σημειωθεί, ότι η Ρίβερ Πλέιτ παραμένει αήττητη ως φιλοξενούμενη της Ουόντερερς από το 2015.

Αναφορικά με τις Ρεντίστας και Νασιονάλ, βρίσκονται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, η «ρόχο» (Ρεντίστας), που έχει και ένα ματς λιγότερο, επικράτησε 2-1 της Πλάζα Κολόνια και πανηγύρισε το τρίποντο για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ μετά την ήττα της Ουόντερερς παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση. Από την πλευρά τους, οι «άλμπος» (Νασιονάλ) συμπλήρωσαν τρεις συνεχόμενες επιτυχίες, έπειτα και από το 5-1 εις βάρος της Σέρο. Δύο γκολ για τους νικητές πέτυχε ο 20χρονος μέσος, διεθνής με τη Κ-23 της Ουρουγουάης, Σαντιάγκο Ροντρίγκες.

Να σημειωθεί, ότι για τη 10η αγωνιστική διεξήχθη και το «Clásico de los Medianos», ανάμεσα στην Ντανούμπιο και την Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, που έληξε 0-0. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ματς δεν έχει την ιστορία, το «στάτους» και την αντιπαλότητα που χαρακτηρίζει το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Πενιαρόλ και τη Νασιονάλ.

Συνοπτικά η 10η αγωνιστική

Πενιαρόλ - Λίβερπουλ 3-2 (28’ αυτ. Γκονζάλο Πέρες, 35’ και 40’ Τεράνς - 10’ Φιγκερέδο, 88’ Κορέα)

Ουόντερερς - Ρίβερ Πλέιτ 0-2 (31’ Αρέσο, 49’ πεν. Λεϊτές)

Σέρο Λάργκο - Τόρκε 1-1 (31’ Μέι - 81’ πεν. Μπρουν)

Ρεντίστας - Πλάζα Κολόνια 2-1 (45’+1 Βέγκα, 75’ Ροντρίγκες - 52’ Φερνάντες)

Ντ. Μαλντονάντο - Προγκρέσο 1-0 (71’ Μουνίθ)

Μπόστον Ρίβερ - Φένιξ 0-0

Νασιονάλ - Σέρο 5-1 (25’ και 77’ Ροντρίγκες, 50’ Γκαρσία, 66’ πεν. Βεσίνο, 90’+2 Καρταχένα - 36’ πεν. Καμπρέρα)

Ντανούμπιο - Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ 0-0

  • Ντανούμπιο, Danubio
    Ντανούμπιο, Danubio
  • Ρεντίστας, Rentistas
    Ρεντίστας, Rentistas