βολιβία, απερτούρα, μπολιβάρ, δε στρόνγκεστ, σαν χοσέ, αουρόρα, ντιστρόιερς

Ανετα το “3 στα 3” η Μπολιβάρ

Άλλες Ομάδες

Βολιβία

Την 3η νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Τορνέο Απερτούρα 2018 της Βολιβίας σημείωσε η Μπολιβάρ.

Η κάτοχος του τίτλου υποδέχτηκε τη Ρεάλ Ποτόσι στο “Εστάντιο Ερνάντο Σίλες” και τη συνέτριψε με 5-1. Ο 30χρονος Ισπανός μέσος Χουάνμι Καγιεχόν, που φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού τη σεζόν 2012-13, σημείωσε δύο γκολ για την “ακαντέμια”, ενώ δίχτυα βρήκε και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο 28χρονος Αργεντίνος φορ Μάρκος Ρικέλμε, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 4 τέρματα στη διοργάνωση. Να σημειωθεί, ότι το πρώτο του γκολ με την Μπολιβάρ πανηγύρισε και ο 33χρονος διεθνής μέσος Μάρτιν Σμέντμπεργκ-Ντάλενς, ο οποίος γεννήθηκε στη Σουηδία, όπου αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων και στην Γκέτεμποργκ.

Το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση πήρε η Δε Στρόνγκεστ, που πέρασε με 1-0 από την έδρα της Νασιονάλ Ποτόσι. Ο 27χρονος αμυντικός Σαούλ Τόρες με αυτογκόλ ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης. Εκτός από την “τίγκρε” (Δ. Σ.), τρεις βαθμούς πανηγύρισαν για πρώτη φορά και οι Σαν Χοσέ, Ντιστρόιερς. Η “ελ σάντο” (Σ.Χ.) επιβλήθηκε με 3-0 της Ρογιάλ Παρί, ενώ από την πλευρά της η “ελ κανάριο” (Ντ.) κέρδισε με 1-0 την Ουνιβερσιτάριο Σούκρε. Το “χρυσό” γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο 28χρονος Παραγουανός φορ Κάρλος Ντουάρτε.

Εν τω μεταξύ, στην πόλη Σακάμπα η Αουρόρα παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2 στην Σπορ Μπόις, αποτέλεσμα που άφησε τους φιλοξενούμενους χωρίς νίκη στη διοργάνωση. Οι τελευταίοι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον 27χρονο Παραγουανό αμυντικό Οσκαρ Βελάσκες, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν δύο τέρματα και κατάφεραν τελικά να αποφύγουν την ήττα, ισοφαρίζοντας στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βολιβιανό μέσο Γκαμπριέλ Σολίς!

Συνοπτικά η 3η αγωνιστική

Σαν Χοσέ - Ρογιάλ Παρί 3-0 (6’ Ραμάγιο, 43’ Σαουσέδο, 70’ Ρεϊνόσο)

Αουρόρα - Σπορ Μπόις 2-2 (13’ Σάντσες, 27’ Αλπίρε - 6’ Βελάσκες, 90’+1 Σολίς)

Νασιονάλ Ποτόσι - Δε Στρόνγκεστ 0-1 (26’ αυτ. Τόρες)

Μπολιβάρ - Ρεάλ Ποτόσι 5-1 (40’ Ρικέλμε, 43’ Σμέντμπεργκ-Ντάλενς, 45’ Μοράλες, 58’ και 84’ Καγιεχόν - 15’ Αντριάν)

Ντιστρόιερς - Ουνιβερσιτάριο 1-0 (90’+3 Ντουάρτε)

Μπλούμινγκ - Οριέντε Πετρολέρο ανβλ.

Χόρχε Βίλστερμαν - Γκουαμπίρα ανβλ.