Αποκλεισμός για την Ρίβερ Πλέιτ

Αποκλεισμός για την Ρίβερ Πλέιτ

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Η Λανούς ήταν η νικήτρια με 4-2 στον αργεντίνικο "εμφύλιο" με την Ρίβερ Πλέιτ και έτσι προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το έκανε μάλιστα με μία συγκλονιστική ανατροπή, καθώς στον πρώτο ημιτελικό η Ρίβερ Πλέιτ είχε νικήσει 1-0. Ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος είχε πετύχει και το μοναδικό τέρμα του πρώτου αγώνα, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 18' με εκτέλεση πέναλτι, ενώ το 0-2 ήρθε στο 23' από τον Γκονσάλο Μοντιέλ.

Όμως η συνέχεια άνηκε στην Λανούς, που με τα γκολ των Χοσέ Σαντ (45΄, 46΄), Ακόστα (61’) και Σίλβα (68’ πέναλτι), έφτασε στην ιστορική επιτυχία. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στο Λανούς, αποβλήθηκε ο Φερνάντες της Ρίβερ Πλέιτ.

Στον τελικό, η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα επικρατήσει από τον έτερο ημιτελικό, ανάμεσα στην Γκρέμιο και την Μπαρτσελόνα από τον Ισημερινό. Στον πρώτο μεταξύ τους ματς, οι Βραζιλιάνοι είχαν επικρατήσει 3-0 στην Γκουαγιακίλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΑΝΟΥΣ: Αντράδα, Χοσέ Λουίς Γκόμες, Ρολάντο Γκαρσία, Μπρανχέρι, Μαξιμιλιάνο Βελάσκες, Μαρκόνε, Ρομάν Μαρτίνες (71' Μασιέλ), Πασκίνι, Αλεχάντρο Σίλβα (84' Αγκίρε), Ακόστα, Σαντ.

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Λουξ, Μοντιέλ, Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Πόνσιο, Ένσο Πέρες (57' Άσκουι), Ρόχας (71' Ντε λα Κρους), Νάτσο Φερνάντες, Γκονσάλο Μαρτίνες, Σκόκο.