ουόντερερς μοντεβιδέο, ράμπλα τζούνιορς, ρίβερ πλέιτ μοντεβιδέο, φένιξ, ντιφενσόρ σπόρτινγκ, προγκρέσο

Βροχή - ποδόσφαιρο: 1

Κύριες Ομάδες

Ουρουγουάη

Μόνο τρεις αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική στο Τορνέο Απερτούρα 2018 της Ουρουγουάης έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο “Αλφρέντο Βίκτορ Βιέρα” η Μοντεβιδέο Ουόντερερς υποδέχθηκε τη Ράμπλα Τζούνιορς, που προηγήθηκε στο σκορ με τον 30χρονο επιθετικό Κρίστιαν Ολιβέρα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν όμως με τον Ροντρίγκο Ριβέρο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 59ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν έτσι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 7 αγωνιστικές!

Στο “Ομάρ Σαρόλντι” η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο βρέθηκε να χάνει από την Σέντρο Ατλέτικο Φένιξ, με τέρμα του 25χρονου φορ Ματίας Ακούνια, αλλά με δύο τέρματα στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης έκανε την ανατροπή στο σκορ και πανηγύρισε την 3η νίκη της στις 5 τελευταίες αγωνιστικές. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν ο 36χρονος επιθετικός Χουάν Ολιβέρα και ο 26χρονος αμυντικός Νίκολας Ροντρίγκες.

Εξάλλου, στο “Λουΐς Φρανσίνι” η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Κλουμπ Ατλέτικο Προγκρέσο και με μία νίκη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές υποχώρησε στην 6η θέση της κατάταξης. Για τους “βιόλα” (Ντ.) βρήκε δίχτυα ο 33χρονος αμυντικός Ερνέστο Γκόνι, που φόρεσε στο παρελθόν και τη φανέλα της ισπανικής Αλμερία, ενώ από την πλευρά των νεοφώτιστων σκόραρε ο 22χρονος μέσος Χοακίν Γκότσμαν.

Συνοπτικά η 7η αγωνιστική

Ουόντερερς - Ράμπλα Τζούνιορς 1-1 (59’ Ριβέρο - 12’ Ολιβέρα)

Ρίβερ Πλέιτ - Φένιξ 2-1 (80’ πεν. Ολιβέρα, 85’ Ροντρίγκες - 38’ Ακούνια)

Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ - Προγκρέσο 1-1 (59’ Γκόνι - 42’ Γκότσμαν)

Ράσινγκ - Νασιονάλ ανβλ.

Μπόστον Ρίβερ - Ατένας ανβλ.

Λίβερπουλ - Τόρκε ανβλ.

Σέρο - Πενιαρόλ ανβλ.

* Ντανούμπιο ρεπό

**Η Ελ Τάνκε Σίσλεϊ αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.