Ιντερνασιονάλ, Internacional

«Διπλό» στο Ρίο και 15 βαθμοί

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Ιντερνασιονάλ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2020.

Συγκεκριμένα, η «κολοράντο» επικράτησε 2-0 στο Ρίο ντε Τζανέιρο εις βάρος της Μποταφόγκο και με 15 βαθμούς βρίσκεται μόνη στην κορυφή της κατάταξης. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο 31ος ετών μέσος Τιάγκο Γκαγιάρδο, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 4 γκολ στη διοργάνωση και είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερς. Στη 2η θέση με 13 πόντους ακολουθεί η Σάο Πάολο, που κέρδισε για 3η συνεχόμενη αγωνιστική. Αυτή τη φορά η «τρικολόρ» πήρε το τρίποντο στο ντέρμπι Παουλίστα με αντίπαλο την Κορίνθιανς, κάνοντας το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του 20χρονου φορ Μπρένερ.

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται και η Φλουμινένσε, που επιβλήθηκε 2-1 της Βάσκο ντα Γκάμα στο ντέρμπι Καριόκα και την «έπιασε» στην 3η θέση της βαθμολογίας με 10 πόντους. Να σημειωθεί, ότι η «Φλου» είχε να κερδίσει ως γηπεδούχος τη «φογκάο», σε επίπεδο Serie A, από το 2010! Εξάλλου, νίκη ουσίας και ψυχολογίας πήρε η κάτοχος του τίτλου Φλαμένγκο, που «λύγισε» την αντίσταση της Σάντος, μέσα στη «Βίλα Μπελμίρο», με γκολ του Γκαμπριέλ, το 3ο του στη διοργάνωση. Η «Φλα» ανέβηκε έτσι στην 9η θέση της κατάταξης και μετράει 8 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, τόσο η Φορταλέζα, όσο και η Σεαρά έδωσαν συνέχεια στο καλό τους αγωνιστικό μομέντουμ. Η «λεάο» (Φορταλέζα) με δύο γκολ του βετεράνου επιθετικού Ουέλινγκτον Παουλίστα, επικράτησε 3-0 της νεοφώτιστης Μπραγκαντίνο και συμπλήρωσε 4 συνεχόμενα «θετικά» αποτελέσματα στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2020, επίδοση που την έφερε στην 7η θέση με 8 βαθμούς. Στην 11η με 7 πόντους βρίσκεται η «βοβό» (Σεαρά), που πανηγύρισε το τρίποντο για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, κερδίζοντας αυτήν τη φορά με 2-0 την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της απέναντι στην «ντραγκάο» (Ατλ. Γκοϊανιένσε) σε επίπεδο Serie A.

Δύο «κολλητά» τρίποντα συμπλήρωσε και η Κοριτίμπα, που πριν μετρούσε 4 συνεχόμενες ήττες. Η «κόξα» (Κοριτίμπα) νίκησε την Σπορτ Ρεσίφε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 23χρονου αμυντικού Χοσέ Σαμπίνο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στο ίδιο χρονικό σημείο έχασε το «διπλό» η Παλμέιρας στο γήπεδο της Μπαΐα, με το ματς να ολοκληρώνεται ισόπαλο με σκορ 1-1. Ετσι, η «βερντάο» απέχει 6 βαθμούς από την πρωτοπόρο στην κατάταξη Ιντερνασιονάλ.

Συνοπτικά η 6η αγωνιστική

Μποταφόγκο - Ιντερνασιονάλ 0-2 (6’ Τιάγκο Γκαγιάρδο, 28’ Μποσκίλια)

Φλουμινένσε - Βάσκο ντα Γκάμα 2-1 (3’ Ντόντι, 81’ Φρεντ - 86’ Τάλες Μάνιο)

Μπαΐα - Παλμέιρας 1-1 (90’+5 Μάρκο Αντόνιο - 77’ Ζε Ραφαέλ)

Φορταλέζα - Μπραγκαντίνο 3-0 (39’ και 86’ Ουέλινγκτον Παουλίστα, 60’ Ρομαρίνιο)

Σάο Πάολο - Κορίνθιανς 2-1 (14’ Ερνάνες, 90’+2 Μπρένερ - 36’ Ραμίρο)

Σάντος - Φλαμένγκο 0-1 (45’+5 Γκαμπριέλ)

Κοριτίμπα - Σπορτ Ρεσίφε 1-0 (90’+5 πεν. Σαμπίνο)

Ατλ. Γκοϊανιένσε - Σεαρά 0-2 (64’ Βινίσιους Γκόες, 90’+6 Λίμα)

Ατλ. Μινέιρο - Ατλ. Παραναένσε ανβλ.

Γκρέμιο - Γκοϊάς ανβλ.

  • Σεαρά, Ceará
    Σεαρά, Ceará
  • Φλουμινένσε, Fluminense
    Φλουμινένσε, Fluminense
  • Φορταλέζα, Fortaleza
    Φορταλέζα, Fortaleza
  • Σάο Πάολο, São Paulo
    Σάο Πάολο, São Paulo