Πρόκριση για Ολίμπια, Ορ. Πετρολέρο

Πρόκριση για Ολίμπια, Ορ. Πετρολέρο

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος προκριματικός γύρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2018.

Στην Ασουνθιόν της Παραγουάης η Κλουμπ Ολίμπια υποδέχτηκε την Ουόντερερς Μοντεβιδέο, στη ρεβάνς του 0-0 στην Ουρουγουάη. Οι γηπεδούχοι ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσαν και στην πράξη αφού επικράτησαν 2-0 και πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν την Τζούνιορ Μπαρανκίγια Κολομβίας. Το σκορ για την "ελ ντεκάνο" άνοιξε στο 56' ο 30χρονος διεθνής μέσος Νέστορ Καμάτσο, με τον Οσκαρ Χιμένεθ στο 88' να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας.

Στο Περού η Κλουμπ Ουνιβερσιτάριο φιλοξένησε στο θρυλικό "Μονουμεντάλ" της Λίμα την Οριέντε Πετρολέρο, έχοντας ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Βολιβία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 8' με τον 28χρονο διεθνή αμυντικό Αλντο Κόρσο. Ο ίδιος σημείωσε και το 2-0 στο 61', ενώ είχε προηγηθεί η αποβολή του Ροσάλες από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Στο 66' ο 30χρονος διεθνής φορ Ντανιέλ Τσάβες έκανε το 3-0 για την "κρέμα", που κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της. Μάλιστα, στο 71' η "πέτρο" έμεινε με 9 ποδοσφαιριστές μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ντουκ. Τελικά, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης ο 32χρονος Παραγουανός αμυντικός Χόρχε Παρέδες μείωσε σε 3-1 και έδωσε το "εισιτήριο" (στα εκτός έδρας γκολ) για την επόμενη φάση (αντίπαλος οι συμπατριώτες της Χόρχε Βίλστερμαν) στους Βολιβιανούς!

Στο τρίτο ζευγάρι της 1ης προκριματικής φάσης η Ντεπορτίβο Τατσίρα αντιμετώπισε τη Μακαρά, έχοντας αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 1-1 στον Ισημερινό. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στα εκτός έδρας γκολ στον σύλλογο από τη Βενεζουέλα. Επόμενος αντίπαλος για τους "αουρινέγκρο" είναι η Σάντε Φε Κολομβίας.

Συνοπτικά η 1η προκριματική φάση

Ουόντερερς - Ολίμπια 0-0

Ολίμπια - Ουόντερερς 2-0 (56' Καμάτσο, 88' Χιμένεθ)

Μακαρά - Ντεπορτίβο Τατσίρα 1-1 (17' Πάτα - 69' Πέρεζ Γκρέκο)

Ντεπορτίβο Τατσίρα - Μακαρά 0-0

Οριέντε Πετρολέρο - Ουνιβερσιτάριο 2-0 (28' Σάντσες, 80' Φρέιτας)

Ουνιβερσιτάριο - Οριέντε Πετρολέρο 3-1 (8' και 61' Κόρσο, 66' Τσάβες - 85' Παρέδες)

  • Πρόκριση για Ολίμπια, Ορ. Πετρολέρο
    Πρόκριση για Ολίμπια, Ορ. Πετρολέρο
  • Πρόκριση για Ολίμπια, Ορ. Πετρολέρο
    Πρόκριση για Ολίμπια, Ορ. Πετρολέρο