ουρουγουάη, πενιαρόλ, νασιονάλ, ντιφενσόρ σπόρτινγκ, απερτούρα, σέρο, φένιξ, ντανούμπιο

Τρίποντα Πενιαρόλ, Νασιονάλ, Ντιφενσόρ

Κύριες Ομάδες

Ουρουγουάη

Με το δεξί ξεκίνησαν το Τορνέο Απερτούρα 2018 στην Ουρουγουάη οι Πενιαρόλ, Νασιονάλ και Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ.

Οι κάτοχοι του τίτλου “αουρινέγκρος” (Π.) επιβλήθηκαν 2-0 της Ράσινγκ Μοντεβιδέο, έχοντας για σκόρερς τον 27χρονο διεθνή μέσο με τον Ισημερινό Φιντέλ Μαρτίνες και τον 25χρονο αμυντικό Λούκας Ερνάντες. Τους τρεις βαθμούς της νίκης πήρε και η Νασιονάλ που συνέτριψε με 4-2 τη νεοφώτιστη Τόρκε. Δύο γκολ για τους “τρικολόρες” πέτυχε ο 33χρονος πρώην διεθνής Αργεντινός μεσοεπιθετικός Γκονζάλο Μπεργκέσιο, που αγωνίστηκε και στην Ευρώπη με τις Μπενφίκα, Σεντ Ετιέν, Κατάνια και Σαμπντόρια. Το τρίποντο πανηγύρισε και η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ που επικράτησε με 3-0 της Ατένας, που ανέβηκε φέτος από τη 2η κατηγορία. Το σκορ για τους “βιόλα” άνοιξε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο 31ος ετών μέσος Ματίας Καμπρέρα, που έπαιξε στη Σέρια Α με την Κάλιαρι και στην Πριμέιρα Λίγκα με την Εστορίλ.

Από εκεί και πέρα, νικηφόρο ντεμπούτο έκανε στη σεζόν και η Σέντρο Ατλέτικο Φένιξ που κέρδισε με 3-1 τη Ράμπλα Τζούνιορς. Εντυπωσιακό ήταν το 3ο τέρμα των γηπεδούχων που σημείωσε ο Λεονάρντο Φερνάντεζ. Εξάλλου, η Προγκρέσο στην επιστροφή της στην 1η κατηγορία φιλοξένησε την Ντανούμπιο στο “Πάρκε Παλαντίνο” και παρόλο που βρέθηκε να χάνει με τέρμα του 23χρονου μέσου Μιγκέλ Τεράνς, απέσπασε τελικά τον βαθμό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον 21ος ετών μέσο Λεάντρο Ονέτο. Θεαματικό παιχνίδι έγινε στο “Πάρκε Σαρόλντι” όπου Ρίβερ Πλέιτ και Μπόστον Ρίβερ έφεραν 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον πρώην αμυντικό του Πανσερραϊκού Πάμπλο Αλβαρες (2010/11) αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στο σκορ στο 74ο λεπτό. Ωστόσο, δεν πανηγύρισαν το τρίποντο, αφού δέχτηκαν 2ο τέρμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του 25χρονο μέσου Μιγκέλ Γκουτιέρες στο 84’.

Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση μεταξύ της Ατλέτικο Σέρο και της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο. Ο 33χρονος μέσος Ντιέγκο Γκουασταβίνο με παρουσία στο ποδόσφαιρο της Νορβηγίας (Λιν, Μπραν) στο παρελθόν, έδωσε το προβάδισμα στους “νεγκριατζούλες” (Λ.), αλλά οι “αλμπισελέστες” (Σ.) τσίμπησαν το βαθμό με κεφαλιά του 23χρονου αμυντικού Λεάντρο Σασπέ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Συνοπτικά η 1η αγωνιστική

Ουόντερερς - Ελ Τανκ Σίσλεϊ ανβλ.

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόστον Ρίβερ 2-2 (42’ Μαρτίνεζ, 74’ Ντα Λουζ - 27’ Αλβαρεζ, 84’ πεν. Γκουτιέρες)

Φένιξ - Ράμπλα Τζούνιορς 3-1 (12’ πεν. Ακούνια, 56’ Μουέλα, 67’ Φερνάντεζ - 65’ Παντσαριέλο)

Τόρκε - Νασιονάλ 2-4 (46’ Ινεστρόζα, 78’ αυτ. Ρολίν - 12’ και 26’ Μπεργκέσιο, 18’ Μπαρσία, 67’ Ρομέρο)

Σέρο - Λίβερπουλ 1-1 (90’+4 Σασπέ - 38’ Γκουασταβίνο)

Προγκρέσο - Ντανούμπιο 1-1 (35’ Ονέτο - 24’ Τεράνς)

Ράσινγκ - Πενιαρόλ 0-2 (29’ Φιντέλ Μαρτίνες, 51’ Ερνάντες)

Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ - Ατένας 3-0 (23’ πεν. Καμπρέρα, 25’ αυτ. Ρουΐς Ντίας, 47’ Κούγκο)